Ajudem.cat

Ajudem.cat

Nou model de certificat específic per justificar la mobilitat de voluntaris

Recomanacions

S’ha elaborat un nou model de certificat específic per justificar la mobilitat de les persones voluntàries, proposat pel propi sector associatiu i validat per tots els agents. Aquest nou document s’adreça al voluntariat d’entitats i als grups informals de persones voluntàries sorgits de la mobilització ciutadana per al suport de les persones vulnerables.

El nou certificat per al voluntariat justifica el vincle de les persones voluntàries amb l’entitat, el desplaçament de manera individualitzada i que l’activitat desenvolupada està permesa pel fet de prestar serveis essencials d’assistència a persones especialment vulnerables. El nou certificat de mobilitat per al voluntariat cal portar-lo emplenat i signat per l’entitat juntament amb el certificat autoresponsable de desplaçament que va entrar en vigor el passat 23 de març per justificar una activitat autoritzada.

Recordem que el voluntariat en l’àmbit sanitari queda totalment desaconsellat pel perill que comporta la possibilitat que cada persona voluntària es transformi en un agent transmissor de la malaltia i que el Departament aconsella que els programes de voluntariat s’adaptin totalment o parcialment a l’acció telemàtica.

 

Recomanacions per a grups de persones voluntàries

Des de l’inici de l’emergència sanitària, el Departament ha publicat cinc recomanacions per a l’organització del voluntariat:

Inforamció extreta del web Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.